Hoppa till innehåll

Tack maj (+ april) och Hej juni!

Årets hoppsäsong har verkligen kommit igång nu. Totalt har vi under april och maj hunnit avverka 15 av våra inplanerade hoppdagar. Alla dagar har dock inte gett oss hoppning. Några har istället gett oss nymålade fågelholkar och lite väl kalla vindar från norr.

2241 hopp

När vi stängde för dagen i söndags (26/5) låg summan på 2241 utförda hopp. I den summan ingår allas hopp (tandem, skoj, elever). Det är 730 hopp färre än samma period 2023. En anledning till förra årets starka start är delvis den hela hoppvecka som låg i maj, som dessutom hade magiskt väder. Sånt gör enorm skillnad. Fokus får i år ligga på att tighta till verksamheten mer så vi kan få till det där sista lyftet på dagen, och komma ikapp (och förbi) 2023.

Vad april och maj gav oss

Vi har haft två långhelger. Valborgshelgen var vår uppstartshelg och den andra, kristiflygare, innehöll både årets första elevkurs men oxå vår dag för pollinatörerna. Utöver elever har det under maj utbildats nya Kalottinstruktörer (KI) i förbundets regi och samma helg gick dessutom ett gäng kalottkurs med Paolo Hellsén.

Nu börjar veckohoppning

På lördag är det redan dags för årets första sommarmånad. Vi börjar juni med säsongens första helgläger, Rookie-Vinkel. Sedan blir det tre dagar utan hoppning innan nationaldagshelgen drar igång med bland annat årets andra elevkurs och grannflygning för våra grannar. I samband med denna långhelg rullar vår veckohoppning äntligen igång och för att få fart på hoppningen ordentligt kör vi medlemsvecka för alla skojhoppare.

Vad menas med medlemsvecka?

Detta innebär att under måndag till fredag (10-14 juni) är var 6:e hopp gratis. Härliga tider! Men tänk på att det är du själv som måste hålla kolla på dina hopp och meddela manifestorn. Inget sker på automatik!

Midsommarveckan

Som vanligt tar Gryttjom ledigt från allt vad hoppa heter under midsommarveckan, 17- 23 juni. Detta är en viktig tradition för oss och våra härliga grannar. Men Erik-Erik vilar inte för det. Vårt kära flygplan kommer nämligen bege sig till Sundsvall och vara med på Bänkås Family week. Vet du inte vad du ska roa dig med under midsommar? Åk till Bänkås!

Efter midsommar är det högsäsong

Nu börjar lägerveckorna på riktigt i Gryttjom. Först ut på detta långa pärlband är Milky way. För att ta del av alla läger som klubben erbjuder i sommar, besök vår event-sida.

Till alla ni som ännu inte förnyat, gör det. 
Till alla er som förnyat men ännu inte hoppat, gör det. 
Till alla er som förnyat och hoppat, hoppa mer!