Hoppa till innehåll

Juli är lika med högsäsong

Foto: Ralph Wilhelm

Sysslar man med sommaraktiviteter är det ju inte konstigt att juli blir just högsäsong. Så även inom fallskärmshoppningen. För oss innebär just högsäsong att det är fullt ös varje dag hela månaden ut. Hoppning är inplanerad alla dagar. Vissa med camps och läger. Andra utan. Men hoppning är det som står på agendan. 

Vad finns i lägerschemat?

Juli inleds med två läger, Young Guns och Gryttjom Vinklar. Det första är för hoppare under 25 år och det andra är för den som vill bli en bättre vinkelflygare.
Veckan som följer byts fokuset från vinklar till wingsuits då SF välkommnar lägret Tanuki Fest med 50-talet WS-flygare.
Under månadens tredje vecka är det dags för Gryttjom Freefly. Här finns det gott om plats kvar för den som vill jobba mer på sin friflygning. (Tips! använd 1000GRYTTJOM när du bokar för 1000 SEK billigare avgift). Den tredje veckan avslutas med starten på Rookie-FS, ett kanonbra tvådagarsläger för den som vill komma igång med att flyga med andra och testa på grenen Formation Skydiving.
Den fjärde veckan i juli vilar verksamheten från läger… Då blir det istället Skojhopparvecka (Dagens 6:e hopp är gratis!).
Slutligen, på den femte och sista veckan av månaden kör Big Way FS-lägret igång. Välj mellan att vara med 3 eller 5 dagar.

World skydiving day

Den 13 juli är det dags för World Skydiving Day.
Vad är detta för dag? World skydiving day är en dag skapad av bland annat U.S. Parachute Association (USPA), Australian Parachute Federation och British Skydiving, Canadian Sport Parachuting Association för att hylla vår härliga sport. Målet är att sätta världsrekord i antalet utförda fallskärmshopp på en enda dag (13 juli). Alla som vill vara med och bidra kan göra detta genom att helt enkelt HOPPA FALLSKÄRM! Sedan rapporterar SF in antalet utförda hopp denna dag till organisationen som samlar ihop all data.

Elevkurser

Utöver alla läger och världsrekord som ska genomföras kommer det självklart även utbildas nya fallskärmshoppare. Kurs 3 inleder veckan med sin examination för att sedan gå vidare till sina utbildningshopp. På fredag (5 juli) börjar årets engelska kurs sin teori. Det blir vår fjärde kurs för säsongen. Kurs 5 (i nuläget oxå den sista kursen) drar igång sin teori den 19 juli.

Vill du lära dig manifestet?

Eller stå praktikdag som hoppledare? Hojta då till, helst genom att maila Alexandra (alexandra.blomgren@skydive.se).
Manifestorer utbildas kontinuerligt på plats på fältet och fler behövs alltid.
För att bli hoppledare behöver man genomföra en förbundsutbildning som går på vintern, men innan den sker behöver praktikdagar loggas. Passa på nu när hoppdagarna är många och soliga, vänta inte till säsongens sista blåsiga höstdagar!

Slutligen

Högsäsong är lika med en pressad tid på hoppfältet. Många bor nu där på heltid och de lugna pauserna mellan intensiva läger, helger och kurser är få. Tänk på att ta hand om varandra och ta hellre en paus från fältet (åk och bada, besök Uppsala, besök 23 olika loppisar) än att hamna i onödigt tjafs om vems tur det är att städa köket.
Och nu till det viktigast av allt. Om du blir sjuk…Isolera dig (lämna helst fältet!) och meddela styrelsen.