Hoppa till innehåll

DZ Info

Norra europas största hoppfält

I Gryttjom växer hoppglädjen och dina skills i en skön, stor gemenskap. Lär av de bästa coacherna och få nya kompisar både i luften och runt lägerelden.

Vi är ett stort och resursstarkt gäng som driver Sveriges största fallskärmsklubb. Varje år mellan maj-oktober görs över 25.000 hopp (varav 2.000 tandemhopp) och ca 60 nya elever utbildas.

Här går ideellt arbete hand i hand med proffsigt planerad och skött verksamhet. Hit kommer världens bästa hoppare för att sprida kunskap och här kan du utveckla dina förmågor maximalt i en skön gemenskap.

Hela säsongen arrangerar vi läger för alla nivåer, där nybörjare kan bli erfarna och erfarna kan sikta mot stjärnorna. Oavsett vilken klubb eller vilket land du kommer ifrån är du varmt välkommen. Vi lockar med kalottkunskap, friflygning, FS, rookie-läger och en massa kompissnack runt lägerelden.

Blue skies & twin turbines 💙

Priser

Se aktuella priser här »

Incheckning

Ett besök i manifestet med certifikatet, riggen, packjournalen, kontaktuppgifter, stå på vågen med utrustning, pengar på hoppkontot, BAM – du är sedan redo att hoppa i Gryttjom. Så enkelt är det, men några tips på vägen bara. Försök att checka in på morgonen eller kvällen, mitt på dagen kan det bli svårt för manifestorn att hinna ta hand om dig ordentligt.

Vi väger alla hoppare, varje säsong, med full utrustning, så ta med dig riggen och allt annat som du ska hoppa med. Se till att bli ordentligt briefad om hopprutiner i Gryttjom, antingen av hoppledaren eller någon instruktör.

Övernattning

I Gryttjom finns det två sovbaracker:

  • Övre, vars rum hyrs ut till medlemmar.
  • Nedre, där alla har möjlighet att övernatta.

I Nedre finns 16 rum och varje rum har fyra bäddar. I rummen finns sängar och madrasser, så tar du med lakan, kudde och sovsäck klarar du dig fint. Man kan bara reservera plats om man är elev på en kurs eller är gästande coach, domare eller liknande, så det är först till kvarn för alla andra. När du lämnar ditt sovrum se till att den är lite snyggare än när du kom!

Regler