Förnyelse

SÅ HÄR FÖRNYAR DU LICENSEN I STOCKHOLMS FALLSKÄRMSKLUBB

Förnyelse

Alla (elever, rookies, instruktörer, skygods mfl) som vill hoppa fallskärm även nästa säsong måste förnya sin licens.

Här följer information om hur du gör detta.

1. Betala årsavgiften
Årsavgiften kostar 3 300 kr (inkluderar medlemskap i klubben, förbundet samt försäkring mm) via insidan.skydive.se/Payment. Pengarna kommer nu hamna på ditt hoppkonto (HK) och sedan dras därifrån. Detta innebär att du som redan har summan på ditt HK är redo för steg 2. (Om du ska förnya din tandemlicens är totala kostnaden 3 300 kr)

2. Förnya din licens på skynet2.sff.se
Du loggar in med ditt licensnummer och lösenord.
Har du glömt din inloggning så gör du följande: Skriv licensnumret som användarnamn, ange ”glömt” som lösenord. Då skickas ett nytt lösenord till den e-post adress som finns registrerad hos förbundet (kolla även din skräppost). Vet du inte vilket licensnummer du har eller om du inte får något svar så begär du hjälp från förbundet. Skicka ett mail till info@sff.se och uppge personnummer, namn, klubb och rätt e-postadress.

3. När du är inloggad
Kontrollera dina adressuppgifter – Ansök om rätt licensgrad och fyll i ev. instruktörsgrader. – Kontrollera att ansökan sker i rätt klubb – Dubbelkolla allt en gång till – Ansök!
OBS! Vill du inte längre vara HL/HM/KL se då till att ta bort den instruktörsgraden!

4. Vänta
Räkna med att det tar ca 2 veckor innan förnyelsen blir godkänd. Både CI och RI ska godkänna din förnyelse. Observera att all förnyelse måste gå via Skynet. CI kan alltså inte förnya åt dig eller fixa ny inloggning. All support om Skynet fås via: info@sff.se
Från och med 2020 kommer plastbrickan inte att skickas hem (om du inte väljer att betala 100:- extra för det) utan den kommer finnas digitalt. Här finns information om exakt hur det funkar med den digitala licensen. 

Om du är osäker på status på din ansökan, skicka email till både kassör (kassor@skydive.se) och CI (ci@skydive.se). Oftast saknas det pengar på hoppkonto eller så är betalningen inte avprickad av kassören vilket gör att CI inte ser att det är klart att skicka licensen vidare.

5. Säkerhetsamtal och reservdragsträning/hänga i sele. 
Alla elever och A-certare måste genomgå ett säkerhetssamtal och reservdragsträning/hänga i sele. Det senare ska göras i inför ditt första hopp för året. Säkerhetssamtal och prov bokas via denna länk: Säkerhetssamtal . Om du har frågor maila till fornyelse@skydive.se.

 

 Hoppning efter uppehåll

För elev och A-certare anses det vara ett uppehåll efter 2 månader.
För B, C & D-certare anses det vara ett uppehåll efter 6 månader.
Klicka på bilden för att läsa vad som krävs efter uppehåll.

Utdrag ur SBF:en

Scroll to Top
Kopiera länk