Hoppa till innehåll

Hoppdagen

Innan ni åker till Gryttjom

Att ta med på hoppdagen

Så är det äntligen dags, magpirret ökar. Det är bara några saker till att tänka på innan du åker. Om du har ett presentkort, måste du ta med detta, samt din legitimation. Hundar är välkomna med reservation. Det är en stressande miljö med mycket folk och nervositet, så håll hunden kopplad och är du tveksam lämna den hellre hemma. Toalett, café, wifi, lekplats för barn, basketplan, allt finns på plats om du glömmer något. Alkohol får inte konsumeras på flygfältet.

Anmälan & betalning

Gå först till tandemreceptionen och anmäl dig. Du får fylla i en hälsodeklaration och ställa dig på en våg. Vi kontrollväger alla hoppare för att kunna lasta planet optimalt.

Nu kan du och dina vänner ta det lugnt en stund, njuta av utsikten och hoppningen. När det är dags blir du uppropad, får all nödvändig utrustning och din instruktör sätter på dig din sele och går igenom hoppet med dig. Sen när allt är klart går ni tillsammans ut till flygplanet.

Information om hoppet

All nödvändig information hittar du i din bokningsbekräftelse som du fick via mail i samband med tidsbokningen. Tiden ni bokat är när ni ska vara på plats. Ni behöver inte komma tidigare. Räkna därefter att det tar 2 timmar innan ni är klara.

Väderprognos dagen innan

Det är ingen mening att ringa oss dagen innan hoppet, då vet vi inte mer om vädret än vad prognoserna på internet anger. Först under hoppdagen har vi möjlighet att bedöma hur vädret faktiskt utvecklat sig och fatta beslut om hoppning. Är det heltäckande moln, regn eller blåser mer än 11m/s så hoppar vi inte. Vi ber om överseende med att hoppet kan bli uppskjutet eller inställt på grund av detta, vi gör naturligtvis allt vi kan för att ni ska slippa onödigt resande.

Vädret ok = bekräftelse – NU KÖR VI

Kontaktpersonen som angivits i bokningen får ett SMS senast två timmar innan bokad ankomsttid med statusbesked. Har ni inte fått detta SMS innan ni behöver åka, ring kundtjänst på 08-410 458 67 för besked. Se till att ni fått bokningen bekräftad innan ni åker till Gryttjom så att ni inte behöver åka i onödan.

Hitta hit

Med bil söderifrån

Åk E4:an norrut, förbi Uppsala. Ta avfarten mot Månkarbo (exit 192). Åk norrut genom Månkarbo, förbi Strutsfarmen, några kilometer till Gryttjom. Från Gryttjomkorsningen är det skyltat till ”Stockholms Fallskärmsklubb”. Räkna med 1,5 timmes restid från Stockholm, från när ni lämnat Norrtull. 40 minuter från Uppsala.

Med bil norrifrån

Åk E4:an söderut. Ta avfarten mot Tierp (exit 193), ta höger väg 292 mot Söderfors, efter några kilometer sväng vänster på gamla E4:an mot Uppsala. Några kilometer söder om Tierps Kyrkby kommer du till Gryttjomkorsningen där det är skyltat mot ”Stockholm Fallskärmsklubb”.

Med flyg

Se sidan Gryttjom Airport för mer information.

Kommunalt. Med buss & tåg

Buss 821 trafikerar sträckan Uppsala-Tierp respektive Tierp-Uppsala. Be busschauffören släppa av dig vid avfarten mot Skogbo i Gryttjom, hållplatsen heter Gryttjom södra. Från Gryttjom södra är det sedan en promenad på 25 minunter till fallskärmsklubben, se gärna till att vara ute i god tid för att slippa onödigt stressande.

Åker du kommunalt kan du planera resan med Resrobot.se eller med sl.se och ul.se.